Trots Kerst Cadeau Fair 2017

FB_trots_kerst_cadeau_fair_2017

 

 

In december is het weer zover, drie dagen lang is Kasteel Groeneveld vanaf vrijdag 15 december in kerstsfeer, wanneer ruim negentig aanbieders zich gezamenlijk presenteren op de 4de Trots Kerst Cadeau Fair.

De naam van de fair verwijst naar de Trotsmarkt die iedere tweede zondag van de maand voor het Kasteel Groeneveld plaatsvindt. Traditiegetrouw wordt het jaar afgesloten met een kerstspecial. Die voor deze gelegenheid in het kasteel wordt gehouden en de tuinen erachter.

De standhouders bieden producten en cadeaus aan die het goed doen onder de kerstboom. De jonge bezoekers kunnen aan de slag in een knutsellaboratorium ingericht in de historische keuken. Verder zijn er workshops en veel optredens. Organisator Rogier Engels heeft het mogelijk gemaakt voor beginnende ondernemers om ook op de fair te staan. ,,Zij zijn dikwijls vol energie, maar kerstevenementen zijn voor hen onbetaalbaar. Dat gaat ten koste van hun frisheid en levert onnodige stress op. Om dat te voorkomen hebben we het opgelost door een toegangsprijs te vragen aan het publiek.’’ Op deze manier krijgt het publiek een frisse en ruim gesorteerde fair gepresenteerd in een prachtige setting.

Andor omlijst de fair muzikaal samen met diverse koren en gezelschappen uit de regio. Op het foodcourt kan men versnaperingen nuttigen of een proeverijtje doen of een prachtige delicatessen bestellen voor de komende feestdagen, de wijn en olie uitkiezen om de gerechten nog beter tot hun recht te laten komen. En natuurlijk wil iedereen er op zijn of haar mooist uitzien.

Jacksart zal een aantal live kunstwerken maken die later op de dag verloot zullen worden, daarnaast zijn natuurlijk zijn werken te bewonderen en staat Jack Liemburg altijd open voor een spontane ontmoeting.

Wellicht is de beste man ook present op de cadeaufair, maar die blijkt op deze plek een bijzondere hobby te hebben. Engels heeft het samen met Eric Branger van de Boedelmakelaar voor elkaar gekregen dat de kerstman kosteloos kunst en antiek taxeert. De ’Boedelkerstman’ neemt tijdelijk zijn intrek in Kasteel Groeneveld. Wie benieuwd is naar de waarde van die ene vaas, dat schilderij of de zilveren schaal van oma.

De cadeau fair is geopend op vrijdag 15 december van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag 16 december van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 17 december van 10.00 tot 18.00 uur. Entree vanaf 12 jaar 6 euro per persoon parkeren is gratis. Adres: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn